sunnuntai 2. marraskuuta 2014

101 esinettä - esineet #11 ja #12

#11 - munakellokissa
Hankin puolisolle edellisen, tomaatinmuotoisen munakellon hajoamisen jälkeen lahjaksi uuden munakellon, kiukkuisen kissan näköisen.

Kissa alkoi pari kuukautta sitten jätättää tai pysähteli kesken tikityksen. Jonkin aikaa piti pärjätä älypuhelimen kovaäänisellä piipityksellä, mutta viikko sitten sain kissan korjattua. Toimenpide käsitti koneiston avaamisen, satunnaisen tökkimisen sekä puhaltelun ja kokoamisen. Tikittää (ja mököttää) taas!

#12 Jack-o- Cat-o-lanternArlan sivuilta löytyy maan mainio kurpitsapiirakan resepti. Periaatteellisista syistä (ylimääräinen vaivannäkö parantaa aina ruoan makua!) ja ajankohdan vuoksi (Halloween eli pyhäinpäivä) hankin siis iiiiison kurpitsan ja kaiversin sen sisukset iki-ihanan piiraan aineksiksi.

Lapsuudessani kaivertelin aina silloin tällöin kurpitsalyhtyjä kotipihalle, ja ajattelin tehdä sellaisen nytkin. Päädyimme kuitenkin hyvin poikkeukselliseen lyhtyyn: malli löytyi stressinpoistoon soveltuvan cuteoverloadin sivuilta. Parempi puolisko, piirakkamestari, piirsi tussilla ääriviivat ja minä kaiversin porakoneen ja puukon avulla. Korvat saatiin silmäkolopalasista halkaisemalla yksi kahteen osaan ja pistämällä katkaistut grillitikut kiinnikkeiksi. Tavallista kynttilää ei lyhdyn sisään uskaltanut tunkea, joten otin polkupyörän punaisen LED-takalampun ja pistin sen elmukelmuun käärittynä palamaan, valo kitalakeen päin. Hieman tuuletusikkunan kaihdinverhoa ylös ja naapurit saavat nauttia kissalyhdyn loisteesta pimeässä!

Tämä esine on suomalaisuuden kannalta siinä mielessä mielenkiintoinen, että tässä voi havaita amerikkalaisuuden vaikutuksen Suomeen 2000-luvulla. Kurpitsalyhty ei kuitenkaan ole nyt tyypillinen irvinaamalyhty, vaan noudattaa "Webistanian" caturday-mallia. Vielä lapsuudessa kaiversin perinteisen mallisia lyhtyjä.

Tällä kertaa siis kissa-aiheista esineistöä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti