keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Varpaat Pirkanmaan mullissa

Pirkanmaalaisuutta.

Niin se arkeologin tie vain vie että olen jälleen kerran kentällä. Kohteena Pirkanmaa kuun loppuun asti. Aloitimme (kaivausjohtaja + piirtäjä + tutkimusapulainen + kaksi kaivausapulaista, minä viimeistä kastia) kaivelut tiistaina Orivedellä. Täällä menee sitten tämä viikko.

Siitä se kenttäkausi 2015 alkaa.

Siitä se kenttäkausi 2015 alkoi. Koeojassa kumman paljon palanutta hiekkaa. Myös luuta tuli kivasti ja hieman ohutta ikkunalasia.
Sään ei voi sanoa toistaiseksi suosineen. Odottaessani poimijaa Tampereen linja-autoaseman edustalla niskaan satoi lunta. Perillä Orivedellä tuli ensimmäisenä päivänä vettä, räntää ja lunta. Tänään sitten oli ankara tuuli koko päivän ja sormet olivat aivan kohmeessa. Maa on noin 5-10 sentin syvyydeltä roudassa, mutta lapiolla hakkaamalla pääsee läpi.

Yhdestä koekuopasta tuli jostain syystä paljon näitä palleroita, lienevät jonkin sortin kuukusia.
Kummallisen kivikon keskellä oleva syvennys poiki aimo kasan tiiliä, eli nuorehko rakennusjätteen dumppauskuoppa.
Bricks were shat.

Löydöt ovat olleet Orivedellä tällä kylätontilla nihkeitä. Löysin ensimmäisenä päivänä mahdollisen sirpin hiomakiven ja tänään oudon kivikon keskeltä löytyi tiiliä täynnä oleva kuoppa. Modernia kamaa, vaikka kartat osoittavatkin vanhempia kylätontteja lähettyvillä.

Orivedellä


Majoitus on mielenkiintoisessa paikassa, nimittäin Oriveden opistolla. Hyvin mukava paikka, perushyvä aamiainen, erinomaisesti toimiva Wifi, tilavat huoneet, OK tason keittiöt ja mahdottoman pehmeät vuoteet! Holilla myös opiston kirjasto, jossa oli mielenkiintoinen valikoima kirjallisuutta. "Mielenkiintoinen" ei tässä tapauksessa ole kiertoilmaus negatiivisille ajatuksille. Sakkolan viiri kirjaston edessä olevassa vitriinissä oli hauska havainto.

Paikallisesta S-Marketista löytyy lähipanimoiden erikoisoluita, menen kohta saunaan ja testaan samalla yhden. Pistäytyminen Lahja & kirja -puotiin tuotti "järjettömän munkin", eli strategialautapeli Age of Conanin käyttämättömänä reiluun alehintaan!

Opiston edestä tuli bongattua yksi sotamuistomerkki kokoelmiin:

"Tältä paikalta lähtivät talvisotaan Oriveden, Längelmäen, Juupajoen ja Eräjärven miehet 14.10.1939". Hyvin yksinkertainen mutta karuudessaan liikuttava sotamuistomerkki.

Hauska bongaus paikallisen S-marketin hedelmäosastolta. Ostin kaliumlähteeni seuraavanakin päivänä tästä korista:

Hauskaa markkinointia!


Orivedellä riittää muutenkin veistosta, patsasta yms. bongattavaksi. Kaupunki itsessään on surullisen hiljainen, toivon mukaan opiston kirjoituskurssit tuovat taas kaupungin täyteen väkeä! Mukava paikka tämä nimittäin on.

"Eräänä päivänä apurahataiteilija päätti keskittää luomiskykynsä veistäkseen hirvittävällä tavalla epämuodostuneen karhunpennun, jonka päässä on hunajamelonin kokoinen kasvannainen"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti