sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Turun paras aika vuodesta

Juuri nyt Turku on parhaimmillaan. Olimme tästä yhtä mieltä saunaporukan kanssa. Päivä, niin sireenit alkavat kukkia. Ylioppilaskylän saunassa pystyi vilvoittelutaukojen aikana haistamaan suomalaisen kesän tuoksun, kun taas kerran sääntöjen vastaisesti menimme kekkaloimaan katolle. Three Beersin terassilta piti valitettavasti liueta sisälle sateen alkaessa ropista niskaan, vaikka vaahteroiden alla olikin hieno tunnelma.

Olen joka päivä tehnyt keskustasta kävelyreissun jokirantaa myöten yliopistolle ja takaisin. Kaupunki muuttuu maagisesti joka päivä uusien kasvien aloittaessa kukintansa. Hankin viikko sitten VintagEijas -liikkeestä pitkään hankintalistalla olleen hellehatun, jollaisia brittiläiset käyttävät vanhoissa elokuvissa Intiassa ja Afrikassa samoillessaan. Tuuli tarttuu hellehattuun herkästi, mutta muuten se on ihanteellinen kesähattu Turun kesäpäiviin. Esittelen sen täällä blogissa myöhemmin.

Sinänsä eilen oli hassu päivä olla liikkeellä, että joka paikka oli täynnä valkolakkeja. Järkytyin syvästi kun kuulin, että nämä ovat vuonna 1997 syntyneitä. 1997! Hitto! Suomen ensimmäinen jääkiekon MM-kulta, jonka jännittämisen muistan edelleen turhankin hyvin, oli kaksi vuotta vanha kun nämä putkahtivat maailmaan! No, se on kuten They Might Be Giants laulaa "Olet nyt vanhempi kuin koskaan aiemmin" You're older than you've ever been / and now you're even older / And now you're even older.

Kävin eilen illalla muiden saunojien kanssa vanhassa kunnon Whiskey Barissa illan päätteeksi. Paikassa on harvinaisen aito ja rehellinen tunnelma. Ylipäätään olen viime aikoina tutkinut turkulaisia kantispaikkoja, moneen vierailuun on yllyttänyt Sinisen Zeppeliinin turkulaisuuden ylistys. Whiskey Barissa kokeilin kaverin ehdottamaa single maltia ja olin seuraavat puoli tuntia hitaasti maistellen autuaassa pumpulipilvessä, niin hyvää se oli. 

Sitten kävelin rankkasateessa kotiin.

Kohta alkavat 30-asteen helteet ja tukalat oltavat. 

Mutta nyt on hyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti