sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Kirjasta toiseen

Tarkoitus oli, että 100 kirjaa listani 50. kirja olisi ollut The Archaeology of V. Gordon Childe, mutta ohuudesta huolimatta se onkin vaativaa (ja mielenkiintoista) luettavaa. Hidaslukuisuuden vuoksi listalle piti ottaa ajankohtaisia opuksia, joista joku tullee luetuksi ennen Gordon Childea.

Ryhdyin setvimään itselleni Päämajan Keksintöosaston papereihin liittyen suomalaisen telekommunikaation historiaa, ja lukuun tulikin Nokian historiikkeja. Tällä hetkellä menossa on Martti Häikiön Nokia. Matka maailman huipulle (2009). Lisäksi pitäisi lukea Matti Saaren Kari Kairamo. Kohtalona Nokia, Jorma Ollilan ja Harri Saukkomaan Mahdoton menstys. Kasvun paikkana Nokia ja Juhani Riskun Uusi Nokia. Käsikirjoitus. Viimeinen, jos ehdin ja jaksan, siinä on aika levoton taitto. Näyttää siltä, että etulinjassa 1944 tehtiin kuin tehtiinkin ideoita, joita olisi saattanut hyödyntää radiopuhelimen kehittelemisessä.

En ole ennen juurikaan lukenut yrityshistoriikkeja, joten tämä on samalla uusi lukugenrevaltaus. Sen verran kiinnostavaa luettavaa, että tietokoneen käyttö (ja näin ollen blogin kirjoittaminen) ovat jääneet vähiin.

Muuten on tullut luettua lähinnä Antti Tuuria ja kaksi ikuisuusluvussa ollutta kirjaa: Giovanni Guareshin Humoristin salainen sotapäiväkirja sekä Vietnamin sota. + Janssonin Vaarallinen juhannus

100 Kirjaa


# 44 Huovinen, Veikko. Lampaansyöjät.

Kertakaikkisen mainio kertomus, joka innosti minut kokkaamaan lampaanlihaa. En onnistunut yhtä hyvin kuin kirjassa.

# 45 Tuuri, Antti. Talvisota.

Sarjan talvella nähtyäni oli kirjan vuoro - viimeinkin. Jostain syystä tämä ei ole kirjana aivan niin hyvä kuin elokuva/televisiosarja.

# 46 Wiest, Andrew. Vietnamin sota.

Artikkelikokoelma Vietnamin sodasta. Joitakin erinomaisia artikkeleita ja pari vähän heikompaa tekstiä. Pari uraauurtavaakin kirjoitusta, joissa aidosti uutta tietoa.

# 47 Jansson, Tove. Vaarallinen Juhannus.

Iki-ihana. Ei siitä muuta voi sanoa.

# 48 Guareshi, Giovanni.Humoristin salainen sotapäiväkirja

Kiehtova ja tekstien lyhykäisyydestä huolimatta pitkälukuinen kirja. Kiehtovia havaintoja ihmisyydestä ja siitä, miten sotavankileirillä selviytyy.

# 49 Tuuri, Antti. Maan avaruus.

Uuden Jerusalemin hyvä jatko. Päähenkilö hieman oudoksuttaa, mutta Tuurin kerronta tenhoaa. Hyvin on taustatyöt mies tehnyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti