lauantai 8. elokuuta 2015

Tilapäispäivitys - maiharit toimivat yms.

Kengästystä, pyöräilyä ja marjastusta


Kas niin, kroppa alkaa viimeinkin olla kesän levon jälkeen työskentelykunnossa. Uudet maiharit saapuivat maanantaina ja polvikivut katosivat hetkessä. Kenkien sitominen vie paljon aikaa, mutta vastineeksi olen saanut monipuoliset (viidakkoon tarkoitetut) kengät joilla jaksaa marssia.

Kyllästyin etsimään hävittämiäni polkupyörän avaimia ja marssin Clas Ohlsoniin ostamaan rautasahan. Pakko oli tulla siihen lopputulokseen, että avaimeni ovat päätyneet maanläjittelykasaan jonnekin Harjavaltaan viime syksyn kaivausten jäljiltä. Lukko on nyt sahattu auki, pyörän renkaat on nyt pumpattu täyteen ilmaa ja pesu- ja öljyhuolto on tehty. Juuri kun sain kaiken valmiiksi, alkoi sataa. Suunnittelin meneväni vaapukoita etsimään huolto-operaation jälkeen, mutta tässä intiaanikelissä (sade, +28, potentiaalinen ukkonen) en kyllä lähde ryöppäilemään.

Niin, sieniä on löytynyt vaatimaton määrä mutta kolmen Ruissalon keikan jälkeen pakastimen alin loota on täpötäynnä mustikkaa. En ole aikaisemmin nähnyt metsää yhtä sinisenään mustikoita. Tänään ne lienevät jo ylikypsiä, joten olen vaihtanut vaapukanmetsästykseen. Mutta kuten mainittu, täytyy siirtää huomiseen.

Kiire tuli!


Lupasin Muinaistutkijaan kirja-arvostelun. Huomasin säikähdyksekseni, että jutun deadline onkin 15.8. EIKÄ 15.9. Hui! Onneksi on aikaa ja teksti on sujuvaa luettavaa, joten saanen kirjan luetuksi tänään. Jännä miten elämään tulee heti järjestystä kun on juttu, jolla on deadline.

Koulun penkillä on kivaa


Ilmoittauduin Turun Työväenopiston InDesign-kurssille, koska on pakko opetella se taito enkä ole riittävän spatiaalis-visuaalis-lahjakas ymmärtääkseni suoraan sivuntaiton saloja. Olen 1. varasijalla, toivon mukaan joku keksii syksyn viikonlopuiksi järkevän harrastuksen.

Tähän loppuun voisi kehaista koulu(tus)teeman mukaisesti yhtä Turun parhaista ravintoloista ja baareista, nimittäin Koulua. Istuin siellä eilen iltaa ja tilasin legendaariset Koulun Lohkoperunat (ISO peruna lohkoina, sipulirenkaita, suola/maustekurkkuja ja chilimajoneesia, mmmm). 

Ilmeisesti sössin tilauksen kovassa metelissä tiskillä lankkuperunoiksi, joten kun tarjoilija toi annostani sain ison vadillisen lankkuperunoita. Selitin, että on tapahtunut erehdys ja epäilin saaneeni jonkun toisen annoksen. Tarjoilija pahoitteli ja tuli pian takaisin oikean annokseni kanssa - jossa lohkoperuna oli korvattu tuolla muhkealla kasalla lankkuperunoita! Harvoin saa näin erinomaista palvelua, olletikin kun virhe tilauksessa oli mitä todennäköisimmin minun. Kiitos, Koulu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti