sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Lyhyesti menosta ja meiningistä

Sotilasleiriluentoni keräsi ennätysyleisön! Siis ennätysmäisen VÄHÄN, vain kolme kuulijaa (+ rehtori, joka lähti puolivälissä työasioille). No, sellaista se on. Positiivista oli, että puolet luentosalilaisista oli lukenut Turun Sanomista artikkelini! Eli kaksi...

Fables


Pelasin Telltale Gamesin erinomaisen The Wolf Among Us -pelin läpi. Innostuin tarinan taustoista niin että olen lukenut sen taustatarinaa Fables -sarjakuvaa Deluxe-editioina, jotka onneksi saa Turun Kaupunginkirjastosta. Olin GoodReadsin mukaan 7 kirjaa jäljessä aikataulusta mutta tänä vuonna lasken mukaan myös graafiset novellit (eli sarjakuvat). Nyt olen kolme kirjaa edellä!

Löysin myös Douglas Adamsin Dirk Gentlyyn pohjautuvan, uunituoreen sarjakuvan (julkaistu tammikuussa 2016, hyvä Kaupunginkirjasto!): Dirk Gently: The Interconnectedness of All Kings.

Sarjakuva, jossa lausahdetaan mm. "Mummification in progress! Please exit the building in an orderly fashion!" tai "Incompetence and panic - not what I need in an assistant." ei voi olla huono.

Doctor Who katselussa


Menossa Doctor Who -katseluprojekti aivan sieltä alun jaksoista alkaen. Muinaisiin sivilisaatioihin perustuvat jaksot/tarinat (Unearthly Child, The Aztecs)  eivät ole niin kökköjä kuin luulisi, epäilen että ne ovat oikeasti kysyneet 1960-luvulla eläneiltä tutkijoilta sen hetkistä tutkimustietoa: ainakin atsteekkitarinasta kertovan verkkosivun mukaan käsikirjoittaja teki paljon tutkimustöitä tarinan eteen.

Doctor Whon jaksoja, joiden filmit on hävitetty, löytyy verkosta kuvakaappauksin ja ääninauhoin koottuna, koska 1960-luvulla innokkaimmat fanit äänittivät nauhurilla ääninauhat jaksoista. Anteeksiantamatonta miten paljon erinomaista TV-viihdettä on tuhottu, että BBC olisi säästänyt muutaman metrin hyllytilaa. Ruutiukoistahan on kadonnut paljon osia. Helvetillistä ajatellakaan, että Monty Pythonit olivat vähällä tuhoutua!

Viestipataljoona 33


Taulukoin VP 33:n tietoja hakukelpoisiksi. Kotipaikka ja syntymäaika ovat yllättävän mielenkiintoisia tietoja sotilaista, valmiiksi taulukoidut tiedot saattavat paljastaa yllättäviä seikkoja pataljoonasta. 1. Päiväkäskyn sijoitusluettelon ja tuntolevyluettelon nimistä noin kahdeksasosassa on poikkeavuuksia. Tavallisesti toinen etunimi on kirjoitettu väärin mutta sukunimissäkin yllättävän paljon virheitä ja eroavaisuuksia (esimerkiksi Eino Näpistä tullut Einari Näppilä). Aina toisinaan miettii ihmisten nimien valintoja. Pataljoonasta löytyy mm. Urpo Kurki sekä Onni Orava. Viimeinen voisi kai haastaa Sokoshotellit oikeuteen, jos eläisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti