sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Kirjatirkistelyä

Harjoitan kaupungilla kävellessä jonkinasteista pahetta. Jos talon ikkunaverhoista näkee sisään, niin pysähdyn mielelläni tutkimaan kotvaksi mahdollisesti näkyviä kirjahyllyjä. Kiinnostukseni kirjahyllyihin ilmennee jo blogini taustakuvastakin. Ihastuttavinta on vanhan kerrostalon ikkunasta näkyvä pitkä seinä, jolla juoksee hyllymetreittäin kirjoja. Oi oi oi!

Yritän tunnistaa kirjojen selkämyksistä teoksia, katson miten kirjat on asetettu hyllyihin ja moniosaisia hyllyt ovat. Etenkin selvästi ja tyylillä itserakennetut hyllyt viehättävät minua. Upeimpia hyllyjä olen nähnyt Vartiovuoren ympäristössä sekä pariin otteeseen Ylioppilaskylässä saunaan kulkiessani. Opiskelijoiden improvisoimat ja Kierrätyskeskuksesta halvalla hankkimista hyllyistä tehdyt kokonaisuudet voivat olla todella upeita.

Kodeissa tutuilla vieraillessa juutun usein tutkimaan kirjahyllyjä pitkäksi toviksi. Kirjahyllyjen puuttuminen on aina minun mielessäni suuri miinus. Haluaisin muuttaa olohuoneen yhden seinän kokonaan kirjahyllyrivistöksi. Se tosin sotkisi kahden pistorasian, stereoiden ja oivallisesti asemoidun nojatuolin asettelua.

Omassa kodissa olohuoneen kirjahyllyinä on kaksi IKEAn BILLYä sekä kaksi Sotkan opiskelijahyllyä. Vaalea Sotkan hylly on makkarissakin. Käsityökirjoille pitäisi rakentaa ompelutason päälle oma hylly, mutta Turun Terveysasemalta pelastetusta hyllykokonaisuudesta puuttuu välilevy. Nyt se on tilapäinen "mättövarasto", johon on pinottu sarjakuvat, kirjasarjat joista on osia sieltä täältä sekä hajanaista kirjallisuutta + lukion oppikirjoja. Jotta kokonaisuus purkautuisi, pitänee kesällä kesätyötilanteen mukaan ostaa yksi uusi BILLY edellisten seuraksi ja tutkia muita mahdollisuuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti