maanantai 4. helmikuuta 2013

Yrittänyttä ei laiteta?

Pistäydyin keskustelemassa kaverin suosituksesta Turussa pyörivässä Potkurissa, siis Turun seudun yrityspalvelukeskuksessa. Taustalla on se, että teen museoille monenlaisia juttuja, ja joidenkin kannalta olisi yksinkertaisempaa että laskutan heitä kuin että olen työsuhteessa. Tämä vaatii Y-tunnuksen, eli käytännössä yrittäjäksi ryhtymisen.

Sain kuitenkin tutuilta ja erilaisilta asiantuntijoilta - ja etenkin asialle omistautuneista internet-sivuista - ristiriitaisia ja epäselviä tietoja. Minulla on periaate, että mikäli haluan jostakin asiasta perinpohjaista tietoa, niin kysyn ihmiseltä, jonka voisi olettaa tietävän asiasta. Hämmentävää, miten monelta tämä taito on oivaltamatta. Toistuvasti olen ollut seurassa, jonka kanssa koluan kauppoja tms. etsimässä jotakin tuotetta tai muuta, ja kun sitä ei löydy, ollaan kuin kalikalla päähän lyötyjä. Tällöin tavallisesti etsin myyjän ja kysyn asiasta. Kun sitten palaan, etsityn asian kanssa tai ilman, minulta kysytään, mistä löysin sen tai tiedän, ettei sitä ole, vastaan tavallisesti näin:

-Käytin wanhaa ja salaista karjalaista tekniikkaa... kysyin myyjältä.

Potkurissa meni hyvin. Keskustelu aiheesta oli monipuolista ja minua neuvonut herra oli selvästi käsitellyt asian moneen kertaan eri ihmisten kanssa - onneksi ei sentään vaikuttanut kyllästyneeltä asiaan. Poistuin lomakkeen kanssa ja nyt pitäisi aloittaa neuvottelut museoiden kanssa. Vaikkei heti onnistuisikaan, niin tiedänpähän, miten temppu tehdään. Koska opiskelen edelleen, niin sosiaaliturvakin olisi kunnossa siinä sivussa.

Nyt pitäisi päättää, miten paljon panostaisi yrittäjyyteen vai käyttäisikö sitä vain laskutuksen helpottamiseen. Miten paljon hyödyntäisin 7 sivun ansioluetteloon kertyneitä taitoja ja tietoja? Pistin eilen työhakemuksen Turun kaupungin museotehtäviin kesäksi, ja totesin työkokemusta kertyneen alalta 2 vuotta: yli 1½ vuotta museoista ja yli 5 kuukautta kenttätöistä. Tämän lisäksi on monenlaisia muutakin kokemusta, onnistuupa WEB-sivujen taittaminenkin.

Sitten pitäisi pohtia yritykselle nimi. Kaikenlaista pitää pohtia, mutta houkuttelevalta näyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti