tiistai 29. tammikuuta 2013

Kännypelit koukuttaa

Olen ladannut HTC-puhelimeeni muutamia pelejä.

Ensimmäinen pakollinen oli tietysti Angry Birds. En nyt jaksa ruveta kommentoimaan joka suunnasta pursuavia oheistuotteita, vaan tyydyn toteamaan: hiton hyvä peli. Idea on erinomainen, ja jos peli saa aikaiseksi tunteet "Kerran vielä poijjaat!", niin se on paras hyvän pelin kriteeri. Civilizationeja pelanneet tietävät täsmälleen, mitä tarkoitan.

Puhelimen ruuttaamisen yhteydessä tutkin muita sovelluksia, ja löysin pirun hauskan TowerDefense -pelin [tuolla nimellä]. Tutustuin tuohon peli-ideaan Warcraft III: Frozen Thronen yhteydessä. Siinä on siis puolustettava tukikohta, johon johtaa polku. Vihulaiset kulkevat tuota polkua pitkin kohti tukikohtaa, ja jokainen perille pääsevä vie yhden elämän (osa vain yhden, jotkut useamman, isot örmelöt kaiken). Tämän estämiseksi polun varrelle rakennetaan torneja, jotka teurastavat etenijät. Idea on simppeli, mutta sitä saa varioitua monin tavoin. Rakentaako paljon halpaa vai muutaman ison ja tehokkaan? Paljonko tukitorneja, jotka hidastavat vihollista tai tekevät muuta jäynää? Pitäisikö keskittyä pitkän matkan torneihin, jotka ampuvat hitaasti, vai lähelle ampuviin sarjatulitorneihin? Vai pitäisikö keskittyä kehittämään pelaajan käyttämiä aputoimintoja, kuten meteoriittisadetta tai muuta vastaavaa, jolla voi pyyhkäistä tietystä osasta polkua vihulaiset huut hiiteen? Entä jos heiveröinen vihollinen tuleekin triplanopeudella, tai on tavallista kestävämpi mutta hitaampi?

TowerDefensessä homma pelaa hyvin kosketusnäytöllä ja kenttien ideat ja tehtävät muuntelevat mukavasti. Uusien puolustuskeinojen perään melkein kuolaa, ja kekseliäästi esimerkiksi avuksi saatava kaasupilvi etenee kentällä kännykkää kääntelemällä eri suuntiin.

Olen nähnyt ja pelannut "tornipuolustuspeleistä" monia muunnelmia, joista hauskin lienee ArmorGamesilta löytyvä Kingdom Rush. Siinä viholliset varioivat kiitettävästi ja pelaaja saa 1-3 tähteä joka kentän jälkeen, joilla voi kehittää parempia mättökykyjä.

Perinpohjaisin peli lienee samasta osoitteesta löytyvä Bubble Tanks Tower Defense, missä tosin ei edetä yhtä painottuvasti kuin Kingdom Rushissa. Tosin on hauskaa rakennella eri torneista isoja torneja, jotka voi taas yhdistää isommiksi torneiksi ja niin edelleen.

Kolmantena pelinä on älypeli Aporkalypse, joka muistuttaa iki-ihanaa Chip´s Challengea. Pelin ideana on kuljettaa erilaisten kenttien läpi ilmestyskirjan neljä ratsumie.. siis possua! Älytehtävät koostuvat kolikoiden keräämisestä, palikoiden siirtelystä, vihollisten välttelystä ja muusta vastaavasta. Olen tosin vasta alussa, joten en osaa antaa vielä arvosanaa, mutta mukavalta tuntuu tämänkin pelaaminen.

Päivän loppufiiliksinä juuri katsotun elokuvan ansiosta seuraava siihen liittyvä musiikkivideo:


P.S. Tuon leffan juliste löytyy seinältä kehystettynä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti