sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Havaittua Turussa: polkupyörävandalismia


 
Kuvassa turkulaista polkupyörävandalismia tammikuun alussa kaupungin pääkirjaston edessä. Yleensä polkupyörät vain paiskotaan joen jäälle, mutta toisinaan tihuntyöntekijäin vaivannäkö jaksaa yllättää.

Asetelma oli niin herkullinen, että piti ottaa kännykkäkameralla kuva.


Otin melko tarkalleen samaan aikaan vuonna 2011 valokuvan, jossa joku oli parkkeerannut pyörän tyylikkäästi seisomaan jalalle Tuomiokirkkosillan alle. Onneksi sain kaivettua sen arkistostani:

Julkaisin kuvan Facebookissa otsikolla "Meanwhile in Finland".


Tässä oli jotakin eleganttia.

Kuvaan mielelläni HTC-puhelimeni "Retro Camera" -sovelluksella. Aikaisemmin tein mustavalkotehosteet Picasalla, tai jos sattui digijärkkäri mukaan (Nikon D5000) ja aikaa oli, käytin järkkärin asetuksia.

Pokkarikuvaus on pitänyt jättää lähes tyystin, sillä uskollisen Canonin PowerShottini lyyhistyttyä ei korvaava Nikonin pokkari ole tuottanut juuri kuin harmia. Kuvaaminen sillä on ollut tuskaa, sillä melkein kaikilla valmiilla ohjelmilla vaatimuksena on sekunnin valotusaika.

Jotenkin tuo valmiiden ohjelmien käyttö tuntuu huijaukselta, vaikka lopputulos monesti ihastuttaakin. Digijärkkärillä meno on siinä mielessä rehellistä, että monesti manuaalilla saa paremman tuloksen kuin automaatilla.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti