tiistai 19. huhtikuuta 2016

Outoutta

"When the going gets weird, the weird turn pro."

Hunter S. Thompson

Aina toisinaan tarvitsen lomaa enkä tiedä parempaa lomakohdetta kuin outous

Jostain syystä arkeni on jonkin singulariteettivirheen tai muun vastaavan takia täynnä hemmetinmoista outoutta kuten taivaalta putoavia maitopulloja, jotka yrittävät murskata kalloni mennen kuitenkin metrin verran ohi maalistaan tai sitten bussimatkalla ostoskeskukseen edessä istuva epämääräisen oloinen herrashenkilö vaatii minua mukaansa seuraavalla pysäkillä ostamaan hänelle purkin maitoa R-Kioskilta. Mutta tämä on suunnittelematonta outoutta ja vaikka se tekeekin elämästä jännittävää on todella rentouttava outous suht suunniteltua.

Night Visions Helsingissä & The Room


Tällä kertaa purin hermolepopaineet lähtemällä Helsinkiin kaveriporukassa katsomaan Night Visions - Back to Basics elokuvafestivaaleille maailman huonointa elokuvaa, The Roomia. Pukeuduimme kaverien kanssa teeman mukaisesti leffasta tutuksi Chris-R -nimiseksi huumediileriksi. Tilanteen vaativuutta korostaa se että

1) Asuun kuului musta pipu, jonka sain hankituksi vasta käytyäni LÖYTÖTAVARATOIMISTOSSA. Hemmetti, UFFissa, kirppareilla tai edes vaatekaupoissa ei saa enää puhtaan mustaa pipoa! Aina on joku outo printti tai kuvio päällä, Tämäkin pipo oli mustanharmaa.

2) Chris-R:lla on musta tanktop eli "wifebater". Musta ei selvästikään ole muotiväri koska mistään ei löytynyt mustaa tanktoppia eikä edes perhana mustaa T-paitaa josta saksia hihat! Ratkaisuna käänsin nurin Suomi konepistooli on tour paitani ja saksin siitä hihat. Printin pohjavärinä paidassa on musta ja täydestä meni.

3) Todellista vaivaa näin, kun totesin ettei mistään enää saa mustia Adidaksen verkkareita joissa on kolme raitaa. Ainoat löytämäni olivat collegehousut ja kokoa XXL. En antanut periksi vaan ostin kanttinauhaa ja ompelin kumpaankin lahkeeseen kolme valkoista nauhaa!

Varasuunnitelmana tulostin elokuvan ohjaaja-käsikirjoittaja-tuottaja-päänäyttelijä Tommy Wiseaun naaman ja liimasin sen pahville naamariksi. Tämä päässä pääsin jopa tapahtuman Facebook-sivuille:

Tommy Wiseau -naamari päähän ja kuvattavaksi Andorrassa! Kuva: Marianne Kurki / Night Visionsin Facebook-sivu.

Tätäkin oudompaa taisi olla valmistautuminen elokuvailtaan eli etkoilu, teimme sen nimittäin Helsingin Kalliossa. Söimme pizzaa ja joimme olutta (litran tuoppi 5€, otin vain puolen litran) ravintola Sabassa, heittelimme The Roomin teeman mukaisesti amerikkalaista jalkapalloa Kallion kirjaston lähellä kentällä ja pistäydyimme baari Las Vegasissa, missä maistoin ensimmäistä kertaa elämässäni Mai Tai -drinkkiä.

Kalliolaisuuden ytimessä.

Vanha siannahka lentää Kalliossa.

Itse elokuvaa varten ostimme kertakäyttölusikoita K-kaupasta. Elokuvaa ennen sen skandinaavisesta levikistä vastaava piti mainion puheen ja mainitsi minut ja teemapukeutuneet kaverini, koska olimme eturivissä ja Chris-R:n esittäjää yritetään saada käymään Skandinaviaan. Mies totesi, että kuumia tunteita Chris-R:ia kohtaan potevilla naisilla olisi nyt saalistettavaa ja teimme eturivissä high-fivet. Tämän nähdessään markkinoija totesi: "You´re so gonna get laid tonight"

Itse elokuvan seuraaminen oli uskomattoman hauskaa. Parhaimmillaan valkokangasta kohti lensi satoja kertakäyttölusikoita samanaikaisesti ja kaverit vieressäni keräsivät niitä hyvin pian lavalta uusiokäyttöön. Itse olin ostanut vain 50 lusikkaa, muut 150 kappaletta mutta eiväthän ne mihinkään riittäneet. Oli kerta kaikkiaan ihastuttavan ja riemukkaan vinksahtanutta kun kaikki kirkuivat SPOON! ja paiskoivat lusikoita.

SPOON!

SPOON! SPOON! SPOON!

Elokuvanäytöksen jälkeen lusikoiden sielut temmattiin kertakäyttöesineiden taivaaseen.


Kopin viimeiset bileet - seinämaalaukset


Nämä piti postittaa tänne aikaisemmin ja koska kyseessä olivat legendaarisen KOPIN viimeiset bileet, niin menköön tähän outouspostaukseen. Koppi on/oli siis kulttuurintutkijoiden eli Vare-Nefa-Nirvanan kokous- ja biletila YO-talolla.

Outoa bongattu!


Tässä vielä kuvia oudoista havainnoista vuoden varrelta:

Joku päätti tökätä kurkun pystyyn lumihankeen Ursininkadulla.

Hieno lohikäärmepalapeli, pituutta noin metri! Näitä myydään Brahenkadun ihanassa Petits Tresors -liikkeessä.

Bongattu Casagranden lelukaupassa. Mitähän puuhaavat?

Alkoholijuomia ei saa mainostaa ja blahblahblahblah... perhana soikoon, ostin tätä Investor Ipaa tuopin Three Beersistä saunan jälkeen ja totean, että tämä oli yksi parhaista koskaan, ikinä maistamistani oluista! Enkä edes tykkää IPAsta, mutta tämä oli täydellistä!

Torinkulmalla on jostain syystä ilmoitettu liikennemerkin yhteydessä, ettei merenkulun turvalaitetta saa vahingoittaa.

Nauroin tänään Salossa valokuvausliikkeen ikkunalle. Terveisiä vaan pääministeri Sipilälle!

Yrittäjän elämää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti